Projektoriaus ekranas , kokio dydžio ir kokio tipo rinktis ?

Projektoriaus ekranas , kokio dydžio ir kokio tipo rinktis ?

                Žiūrėjimo atstumas /rekomenduojamas ekrano dydis

 

Projektoriaus atstumo skaičiuoklė

Tinkamas ekrano dydis leis vaizdu mėgautis patogogiausia.  Tai apskaičiuojama pagal tai, kiek toli jūs sėdite, ir atsiminkite! Ekranų plotis matuojamas, todėl turite sėdėti 1,5–2 kartus didesniu atstumu  už ekrano plotį.

Kaip pasirinkti ekrano dydį?

Tinkamo projektoriaus ekrano pasirinkimas namų kinui yra labai svarbus sprendimas, galintis labai paveikti jūsų žiūrėjimo kokybę. Renkantis projektoriaus ekraną reikia atsižvelgti į kelis svarbius veiksnius, įskaitant šiuos kriterijus:

Ekrano dydis: pirmasis ir akivaizdžiausias veiksnys, į kurį reikia atsižvelgti, yra ekrano dydis. Norite ekrano dydžio, kuris atitiktų jūsų kambarį ir jūsų asmeninius pageidavimus. Ekrano dydžiai paprastai svyruoja nuo 80 colių iki 150 colių ar daugiau. Rinkdamiesi ekrano dydį atsižvelkite į žiūrėjimo atstumą ir kambario dydį.

Kraštinių santykis: ekrano formato koeficientas lemia ekrano formą, todėl galima rinktis iš įvairių formatų koeficientų, įskaitant 16:9, 16:10 ir 2,35:1. Dažniausias vaizdo santykis yra 16:9, kuris yra HDTV standartas. Tačiau jei planuojate žiūrėti daug filmų, galbūt norėsite apsvarstyti didesnį formato santykį, pvz., 2,35:1.

Stiprinimas: projektoriaus ekrano stiprinimas reiškia, kiek šviesos atspindi ekranas. Didesnis ekranas atspindi daugiau šviesos, todėl vaizdas gali būti ryškesnis ir ryškesnis. Tačiau didelio stiprinimo ekranas taip pat gali lemti siaurą žiūrėjimo kampą ir gali sustiprinti vaizdo netobulumus. Mažesnio stiprumo ekranas atspindi mažiau šviesos, bet gali užtikrinti platesnį žiūrėjimo kampą ir natūralesnį vaizdą.

Medžiaga: Projektorių ekranai gaminami iš skirtingų medžiagų, kurių kiekviena turi savo privalumų ir trūkumų. Kai kurios iš labiausiai paplitusių medžiagų yra matinė balta, pilka ir sidabras. Matiniai balti ekranai yra universaliausi ir tinka daugeliui aplinkų. Pilki ekranai gali padėti pagerinti kontrastą patalpoje su aplinkos apšvietimu, o sidabriniai ekranai idealiai tinka 3D filmams ir esant dideliam aplinkos apšvietimui.

Diegimas: projektoriaus ekrano įrengimas gali skirtis priklausomai nuo pasirinkto ekrano tipo. Kai kurie ekranai yra skirti montuoti ant sienos, o kiti - laisvai stovėti. Rinkdamiesi ekraną atsižvelkite į turimą erdvę ir įrengimo paprastumą.

Kaina: Galiausiai, ekrano kaina yra svarbus veiksnys. Projektorių ekranai gali svyruoti nuo kelių šimtų iki kelių tūkstančių dolerių, priklausomai nuo dydžio, medžiagos ir savybių. Apsvarstykite savo biudžetą ir suteikite pirmenybę funkcijoms, kurios jums yra svarbiausios.

Apibendrinant galima pasakyti, kad rinkdamiesi namų kino projektoriaus ekraną atsižvelkite į ekrano dydį, kraštinių santykį, stiprinimą, medžiagą, montavimą ir kainą. Atidžiai įvertinę šiuos veiksnius galite pasirinkti ekraną, kuris užtikrins geriausią jūsų namų kino teatro žiūrėjimo patirtį.

Palikite komentarą