Renkamės namų kino sistemą

Renkamės namų kino sistemą

Šiai dienai namų kino teatro sistema prieinama daugeliui. Opcijų pasirinkimas čia didelis: nuo gerai suderintos stereo sistemos su televizoriumi iki pilnaformatės namų kino sistemos su UHD vaizdo projektoriumi ir „Dolby Atmos“ garso sistema. Pabandykime atsirinkti.

Pirmas variantas. Minimali sistema.

Jeigu jūsų butas nėra didelis ir nesiruošiate jame daryti rekonstrukcijų, bet turite gerą televizorių ir mėgstate žiūrėti filmus, jūs tikrai užsinorėsite kokybiško garso, tuo pačiu nenorėdami griuvinėti, kliūdami už šoninėms ir galinėms kolonėlėms pratemptų, gulinčių kolonėlinių laidų. Bet tokiu atveju yra sprendimas. Patariame nežiūrėti į pigius „dėžutės“ sprendimus, kuriais užverstos visos, buitinės technikos parduotuvės. Apmaudu, kad tokie sprendimai sukurti grynai komerciniais tikslais. Taip, jūs „gausite“ DVD ar netgi „Blu Ray“ grotuvą komplekte. O taip pat penkias, ar net septynis garsiakalbius su žemo dažnio kolonėle. Visas šis „nuostabusis“ komplektas bus „įvilktas“ į pigaus plastiko „rūbą“ ir sukomplektuotas su biudžetiniais garsiakalbiais, bei maksimaliai nupigintu elektronikos „įdaru“. Patikėkite mūsų patirtimi, jums tikrai nereikia tokios „sistemos“. Dažniausiai tokios sistemėlės, savo šeimininko bute, dienas baigia pakankamai liūdnai: visi penki, ar net septyni „inkiliukai“ būna sustatyti eilėje greta televizoriaus, žemadažnis dulka už spintos, o savininkas išleidęs pinigus, nepatiria nei mažiausio malonumo. Norite gauti solidų garsą išleidęs nedaug pinigų ir neapsikraunat rūpesčiais?  Rinkitės „Soundbarą“ ar garso projektorių, kaip jį kartais vadina specialistai. Šiuo atveju jūs gausite didelės apimties garso iliuziją (tiesa, ši iliuzija bus kur kas geriau nei „dėžutinė“ kino sistemėlė). Nereikės galvoti kaip pratempti efektinėms kolonėlėms laidus (tokių kolonėlių šioje sistemoje tiesiog nėra), ir jei užsinorėsite, galėsite pasirinkti „Soundbarą“ su belaide žemojo dažnio aktyvine kolonėle (kuris taip pat nesukels jokių rūpesčių dėl laidų nutiesimo).

Soundbaro kolonėlė gali tvirtintis prie sienos žemiau televizoriaus, taip pat gali būti padėta ant spintelės ar lentynos. Išsirinkę soundbarą su žemo dažnio kolonėle, nedarykite klaidos – nestatykite į kokią spintos nišą greta televizoriaus. Dažniausiai žemadažnis statomas kambario kampe. Statykite, kad nebūtų tiesioginių kliūčių tarp žiurovo ir žemadažnio, tada jis atidirbs visu 100 procentų. O tai reiškia - atkurs sodrų žemą dažnį.

Antras variantas. Klasikinis kino teatras.

Šiuo aptakiu pavadinimu mes norime užmaskuoti sistemas, kurios įprastai vadinamos 5.1 ar 7.1. (priklausomai nuo garso kanalų kiekio). Tokiose sistemose naudojamos minimum 5 kolonėlės (dvi priekinės, viena centrinė, dvi efektinės ir viena žemo dažnio).

Trečias variantas. Pilnaformatė namų kino sistema.

Pilnaformatė namų kino salė – tai atskira patalpa, kurioje, atitinkamai su visais akustiniais paskaičiavimais, atliktas visapusiškas akustinis parengimas, įskaitant kvalifikuotą visų paviršių garso izoliacija, parinkti tam tinkami baldai, apšvietimo sistema, numatyta betriukšmė vėdinimo sistema, įdiegta visos kino salės valdymo sistema.

Bet kuris namų kino sistemos projektas – tai atsakingas specialisto darbas. Pradedant patalpos sukūrimu, jos akustiniu apdirbimu, laidų pravedžiojimu, komponentų parinkimu, suderinimu, visų parametrų nustatymu ir t.t. Mes pasiruošę jums padėti rasti tinkamus sprendimus.

1 komentaras

Sveiki ,
norėčiau pasikonsultuoti, kokia namu kino sistema rekomenduojate ir kokius laidus mum reikėtu dabar pravesti?
Kol darome name dalinė apdaila norime pravesti kolonėliu laidus.

Danielius,

Palikite komentarą