Apie Dynavoice Challenger M-105EX v.4

Apie Dynavoice Challenger M-105EX v.4

Deivis Aldakauskas |

Dynavoice garso kolonėlių Challenger M-105 EX V.4 modelis pristatomas jau ketvirtoje versijoje, ir visos jų „inkarnacijos“ charakterizuojamos viena savybe: šios kolonėlės yra XXL dydžio ir aiškiai skirtos „galingo“ garso fanams. Didelio tūrio korpusai pagaminti iš 18-os mm MDF medžiagos ir sustiprintos daugybe tvirtinamųjų detalių. Švedų garso inžinieriai kolonėles „papuošė“ dviem 254mm kevlariniais žemo dažnio garsiakalbiais, pora karboninių 133mm „kalibro“ vidutinių dažnių garsiakalbių ir vienu 25mm Super Audio aukštadažniu, kuris pasižymi dideliu atsparumu garsinėms perkrovoms.

Žemadažnės sekcijos dalyje padaryti pakankamai dideli fazoinvertoriai, kurių „sureguliavimui“, komplekte yra pora poroloninių aklių.

Dažnių diapazonas ( nuo 4 iki 20kHz ) reguliuojamas perjungiamo X-Change  ( su fiksuojamais lygiais -2/0/+2/+4 dB ) filtro pagalba. Pats filtro perjungėjas pakankamai originalus: lygiakraščio trikampio formoje išdėstytos trys jungtys (lizdai) komutuojasi trimis pozicijomis trumpiklio dėka, o išėmus trumpiklį -  palieka vietos ketvirtos pozicijos nustatymui.

Tokiu būdu, manipuliuojant trumpikliu ir fazoinvertorių aklėmis galima ženkliai keisti kolonėlių skambėjimo charakterį, prisiderinant prie patalpos tūrio ir akustinių savybių.

Žodžiu, Dynavoice Challenger M-105 EX v.4 „piktai“ ir galingai atrodo tik padengtos juodu laku. Baltas lakas paverčia konstrukciją puošnesne, o medžio spalvos korpusas, suteikia kolonėlių išvaizdai solidumo ir jaukumo.

Galime sakyti, kad namų kino sistemoje, šios galiūnės gali apsieiti ir be žemo dažnio kolonėlės (subuferio) pagalbos. Jokių prežasčių šių kolonėlių žemo dažnio diapazono papildymui mes neišgirdome.

Apskritai, skambesio maniera gavosi labai įdomi. Vidutiniai ir aukšti dažniai atkūriami labia lygiai, beveik kaip Studio Monitor tipo kolonėlėse. Žemi dažniai ir priešbosis kiek „forsuoti”, kas yra pakankamai juntama. Kamerinėje salono aplinkoje sunkiai galėjo „sutilpti“ ganėtinai galingas garsas, atrodė, kad ši akustinė sistema reikalauja stadiono ar didelės koncertų arenos. Elektroninė muzika – tai pirma, ką panorom išgirsti per šias kolonėles. Taip, rezultatas mūsų nenuvylė. Šokių grindinio pojūtis buvo juntamas fiziškai. Gerai praskambėjo ir lengvesnė pop muzika. Vokalas perteikiamas gan natūraliai, o taip mėgiama šiuolaikinių garso režisierių kompresija, nerėžė klausos.

Vienok, mums labiau patiko kaip kolonėlės atkuria elektro bliuzą ir roko muziką. Ypač šiuolaikinę, su sunkoku ir „standžiu“ gitariniu skambesiu. Gera vidutinių dažnių raiška, puiki dinamika ir galingas bosinis pagrindas puikiai perteikė šių žanrų emocinį užtaisą.

Ypač smalsu buvo klausytis klasikinės muzikos. Nors, žinomi kūriniai buvo pateikiami kiek netikėtai. Betchovenas, dėl svarių žemo dažnio sudedamųjų, ryškiai laimėjo, o štai Mocartas nuskambėjo sunkokai. Mažiausiai tikėtina buvo tai, kad kolonėlės „susitvarkys“ su džiazu, ypač pasižyminčiu sudėtinga ritmine struktūra. Vienok, būtent ritmika ir detalumas, ypač žemam diapazone, mus nustebino.

Trumpai tiek. Rekomenduojame šias kolonėles statyti didesnėje patalpoje. O muzikinis braižas tikrai nenuvils įvairių muzikos stilių klausytojų.

TECHNINIAI DUOMENYS:

  • Juostos: 3
  • Galia: 210W (RMS)
  • Aukštų dažnių garsiakalbis: 25 mm
  • Vidutinių dažnių garsiakalbis: 2х 133 mm
  • Žemo dažnio garsiakalbis: 2х 255 mm
  • Dažnių diapazonas: 24-32000 Hz
  • Jautrumas: 94 dB
  • Varža: 4-8 Ohm
  • Dydis: 395х290х1100 mm
  • Svoris: 32,9 kg

2 komentarų

Sveiki, Kaina 619 Eurų

Autogarsas,

labas kokia kaina tokiu koloneliu?

viktor,

Palikite komentarą