Savalaikis automobilio kondicionieriaus pildymas

Kondicionieriu pildymas remontas www.autogarsas.lt

Laimis Autogarsas |

         Savalaikis automobilio kondicionieriaus pildymas

Straipsnio turinys:

  • Kada ir kodėl reikia pildyt kondicionierirų.
  • Charakteringi automobilio kondicionieriaus gedimai.
  • Kaip vyksta kondicionieriaus užpildymas.

   Sveiki, gerbiami automobilistai ! Pabandykime prisiminti, nejaugi freonu, šaldytuvą (namuose) mes pildome kasmet ? Žinoma, kad ne. Iškyla klausimas, - o kodėl automobilio kondicionierių rekomenduojama užpildyti rečiausiai kartą metuose ? Ar nepasinaudoja mumis auto servisai dėl pildymo ir kondicionierių aptarnavimo?
  • Kondicionieriu pildymas, remontas, www.autogarsas.lt

Nurimkite. Nepasinaudoja. Priežastis paprasta ir visiems suprantama, jeigu ją žinome. Reikalas tame, kad lyginti šaldytuvo darbą su kondicionieriaus darbu - mažiausiai, nekorektiška. Šaldytuvas ramiai sau stovi namuose, be dinaminės apkrovos, šilumoje, kai tuo metu, kondicionierius…

Kada ir kodėl reikia pildyti kondicionierių

Iš esmės, automobilio kondicionierius yra toks pats jautrus, kaip kondicionierius esantis namuose, ar šaldytuvas stovintis virtuvėje.

Jį_supa:                                                                                                                              a. agresyvi aplinka, kurioje, varikliui dirbant, garuoja įvairūs techniniai skysčiai                        

   b. pastovūs temperatūros svyravimai                                                                           c. eksploatuojamas pastovios vibracijos sąlygomis.

 Tai atitinkamai veikia kondicionieriaus įrangą bei sujungimus. Pagaliau, jie skirtingai nuo suvirintų, kaip šaldytuvuose, yra srieginiai. Veikiant nurodytiems faktoriams, bėgant laikui, keičiasi sistemos sandarumo savybės ir prasideda akivaizdus freono nutekėjimas (nugaravimas).

Kondicionieriaus pildymas nevykdomas tiksliai nustatytu terminu, bet gamintojai ir ekspertai rekomenduoja praktikuoti pildymo periodiškumą, net nesant matomiems gedimams.

Paprastai, naujam automobiliui, kondicionieriaus patikra ir pildymas, rekomenduojama 1 kartą per 2-3 metus. Automobiliams, kurių amžius 6-10 metų, pildymas reikalingas jau 1 kartą metuose.

Pasikartosime, tai nesant konkrečiam gedimui, prie savaiminio freono nugaravimo. Bet, kaip žinome, kad esama ir kondicionavimo sistemos sugedimų, ko pasekmė – freono nutekėjimas. Tokiu atveju, vienareikšmiškai rekomenduojame kondicionavimo sistemos remontą ir užpildymą.

 Charakteringi kondicionieriaus gedimai

Dažniausiai pasitaikantys gedimai, kurie sukelia freono nutekėjimą (nugaravimą), yra šie:

  • savaiminis sandarumo savybių praradimas ar jų mechaninis pažeidimas;
  • dažniausiai išvedantys iš rikiuotės – kondensoriaus (radiatoriaus) ir vamzdelių korozija. Agresyvios aplinkos poveikio pasekoje jie išeina iš rikiuotės, kas įtakoja chladogeno nutekėjimui (nugaravimui).
  • Guminės detalės (tarpinės, žarnos) esančios po kapotu (dangčiu), nuo pastovaus temperatūrų pokyčio palaipsniui išdžiūsta ir sutrūkinėja. Neskaitant to, tarpinės praranda elastingumą. Viso to pasekoje, automobilio kondicionavimo sistema išsihermetizuoja.

Būtent dėl šios priežasties, automobilio kondicionieriaus pildymas prasideda nuo kruopščios visos sistemos diagnostikos. Nereikia išradinėti dviračio ir eksperimentuoti su ganėtinai nepigiu įrenginiu. T.y. Nesiūlytumėm patiems užsiimti kondicionieriaus pildymu. Kam jums „Kulybino laurai“, už jūsų pačių pinigus ? J

Specializuotame servise, kuriame yra visa automobilių kondicionierių pildymui skirta įranga, jums tai padarys kvalifikuoti meistrai. Atliks patikrą ir užpildys reikiamu kiekiu freono. Esant reikalui, bus atliktas remontas ar pakeistos sugedusios detalės.

                         Kaip vyksta kondicionieriaus pildymas

Automobilių kondicionierių pildymo įrengimai yra pakankamai įvairios ir sudėtingos konstrukcijos. Visas reikiamas operacijas atlieka automatiniu ar pusiau automatiniu režimu.

Prieš pradedant kondicionieriaus atnaujinimą, pasidomėkite, kokiu būdu bus išsiurbiamas freonas iš kondicionavimo sistemos ir ar bus jis toliau naudojamas vėsinimo sistemoje..

Taip sumažinsite pinigines išlaidas. Taip, tarp kitko, jeigu jau atvykote auto kondicionieriaus aptarnavimo darbams, paprašykite, kad atliktų antibakteriologinį valymą.

Ir taip. Iš kokių darbų susideda automobilio kondicionieriaus pildymas:

  • freono ištraukimas iš sistemos;
  • vakumo sudarymas sistemoje ir diagnostikos atlikimas dėl nutekėjimo. Iš sistemos pašalinama drėgmė, oras, mechaninės priemaišos ir t.t.
  • priedų ir tepalo įpurškimas į sistemą. (Į sistemą dasideda tepalas, kuris taip pat prarandamas kartu su freonu eksploatacijos metu.
  • sistemos darbinio slėgio išbandymas ir kondicionavimo kontūro užpildymas.

Automobilio kondicionieriaus užpildymo procese, dėl freono kiekio, naudojamasi automobilio gamintojo nustatyta norma.

Galime sakyti, kad ir viskas . Jūs pasiruoše komfortiškai važiuoti esant karštam ir tvankiam orui.

Sėkmės Jums kelyje linki UAB Autogarsas kolektyvas! Www.autogarsas.lt

Kondicionieriu pildymas www.Autogarsas.lt ir malunsparniam

Automobiliu kondicionieriu pildymas,remontas www.Autogarsas.lt

Kondicionieriu remontas www.autogarsas.lt

Kondicionieriu pildymas ,remontas www.autogarsas.lt

Kondicionieriu pildymas ,remontas spec technikai, automobiliams, laivams www.autogarsas.lt

 

 

Palikite komentarą