Apie Dynavoice Definition DF-6

Apie Dynavoice Definition DF-6

Solidus garsas už nedidelę kainą

Toli gražu, ne visi galime ir norime išleisti daug pinigų Hi-Fi kolonėlėms. Protingą ribą, prieš pirkdami, mes nusistatome patys. Bet vistik, kad lengviau susiorentuotumėm asortimete - marketingo specialistai produkciją skirsto į klases (kategorijas). Štai jums biudžetiniai modeliai su „bazine“ technologijų komplektacija, o štai ‚ Hi-Fi ar High End, kuriuose realizuota tai kas geriausia. Na ir vidutinioji produktų klasė tiems, kas priima kompromisus. Atrodytų, kad viskas paprasta ir aišku, bet atsiranda Dynavoice ir sulaužo visus nusistovėjusius stereotipus. 

Dynavoice kolonėlių modelių eilėje, Definition serija laikoma „vyriausia“, todėl turėtų teisę kainuoti kiek brangiau. Būtent dėl to, gamintojas visą inžinierinį – techninį potencialą demonstruoja šiose kolonėlėse.

Vienok, susipažinus su Dynavoice prieštopinių Definition serijos DF 6 kolonėlių kaina, likome nustebinti, kad jos drąsiai gali konkuruoti su rinkoje esančiomis, vidutinio biudžeto, kitų gamintojų grindinio tipo kolonėlėmis.

Jei kalbėtumėm apie konstrukciją ir technologijas, tai kolonėlės atrodo labiau nei solidžiai. Ne kiekvienas gamintojas galėtų pasigirti keturių juostų konstrukcija bei juostelinį aukštadažnį turinčiomis, net ir sunkiau įperkamų kategorijoje, kolonėlės. Neabejotinai, gero garso mylėtojų negali nestebinti garsiakalbių komplektacija. Svarbu, kad kiekvienai dažnių juostai parinktas optimalaus dydžio ir tipo garsiakalbis.

Žemam dažniui atkurti, panaudoti du, greičiu ir tikslumu pasižymintys, 165mm skersmens, lietą aliuminio korpusą turintys kevlariniai garsiakalbiai. Už vidutinius dažnius „atsakingas“ mažesnio dydžio analogiškas garsiakalbis. 135mm skersmens konusas, geriau atkuria „vidurius“, kadangi yra lengvesnis ir turi mažesnį difuzoriaus plotą, yra labiau tinkamas šiam dažniui. 

Aukštuosiuose dažniuose, viskas kur kas įdomiau. Ant bendros plastikinės plokštelės sumontuota, 3200 – 12800 Hz dažnių diapazone, 33mm dydžio dėka atkuriantis, medžaginį kupolą turintis aukštadažnis ir už ultra aukštus dažnius atsakingas juostinis aukštadažnis. 

Žiūrint iš inžinierinės pozicijos – viskas puiku. Bet, yra dar pora siuprizų. Pirma – aukštų dažnių sklaida reguliuojama X-Change filtro pagalba. Galima pasirinkti keturis transliavimo 2dB pakopomis lygius. Antra – komplekte prie kolonėlių yra pora poroloninių aklių. Gamintojas vartotoją ragina į tai atkreipti ypatingą dėmesį. Jų pagalba galite keisti žemo dažnio skambėjimo braižą. Pabandykite ne „prie patalpos priderinti garsą“ - o suderinti garsą. 

Tam šiose kolonėlėse yra du fazoinvertoriai: vienas priekinėje dalyje - apačioje, kitas nugarinėje dalyje - viršuje. Portai suderinti skirtingai, kas suteikia trijų padėčių sureguliavimo galimybę, ir jei turite kaip pasigaminti antrą porą aklių - ketvirtą bonusui.

Kaip pagaminti optimalų garso kolonėlių korpusą - formulė žinoma jau senai. Jis turi būti maksimaliai tvirtas, kietas ir sunkus. Dynavoice Definition DF-6 kolonėlių kūrėjai šią užduotį išsprendė išskirtinai praktiškai. Šoninėms korpuso sienelėms panaudota 18mm MDF plokštė, o nuo vibracijos jas prilaiko keturi skersiniai. Priekinė ir galinė sienelės, pagamintos iš 15mm storio plokštės, kurios, sukuriant masę, tam tikrose vietose apklijuotos 18mm MDF plokšte, kas esant dideliam garsiakalbių apkrovimui, apsaugo išvengti vibracijų ir garsinių rezonansų. Kolonėlės pagrindu yra dar viena 18mm storio MDF plokštė. Inžinieriai tokiu būdu pasiekė maksimalaus korpuso tvirtumo tose vietose, kuriuose jis būtinas. Svorio (masės) didinime pagrindinę rolę atlieka naudingi (pagrindas ir apklijavimai) korpuso konstrukcijos elementai. Šiuo atveju išvengta bereikalingų, sumažinančių tūrį, į kolonėlės korpuso vidų dedamų svorių – balastų.

Prieš apibendrinant Dynavoice Definition DF-6 kolonėlių skambesį, prieš klausantis jį reiktų pirmiausiai sukurti. Su aukštųjų dažnių kiekiu apsispręsti nebuvo sunku. O kas liečia „žemus“, tai kiek kėbliau. Pilnai atviri fazoinvertoriai, vidutiniame tembrų nustatyme, paliko itin grėsmingo boso įspūdį. Kiek lygesnė žemų dažnių juosta buvo girdima užkimšus viršutinį fazoinvertorių. Būtent šiuo atveju toninis balansas, praktiškai tapo idealus. Bosas tikslus, greitas, detalus ir tamprus.

Skambesys gavosi praktiškai monitorinis ir žanriškai universalus. Tuo pačiu, Dynavoice Definition DF-6  gali pasigirti pranašumu prieš konkurentų gaminamas akustines sistemas. Tai puikus gebėjimas atkurti sunkaus roko muzikinius įrašus. O kaip žinia, su šiuo muzikiniu žanru nedažnos kolonėlės susidraugauja. Šitokio meistriškumo paslaptis slypi tikslių rašytinių taisyklių paisyme: lygios amplitudinės-dažnuminės charakteristikos pateikime, dideliu jautrumu, žemu iškraipymų ir priegarsių lygiu, pukia impulsine charakteristika. Jau nekalbant apie įspūdingą garso detalumą.

Kryptinė kolonėlių diagrama pakankamai specifinė: pasukus kolonėles tiesiai į klausytoją, galim girdėti skaidrumo ir detalumo, o jei pastačius kolonėles (garsiakalbių ašių atžvilgiu) paralelei viena kitos, tai aukštų ir vidutinių dažnių skambesys pasigirsta kur kas komfortiškesniu ir tembriškai sodresniu. Galima sakyti, kad tai dar vienas skambėjimo nustatymo būdas.

Apibendrinant galima sakyti, kad šios kolonėlės, suprantama savo kainų kategorijoje, yra itin patrauklus, kainos ir kokybės santykio variantas.

Turėdamos pakankamai siaurą korpusą, kolonėlės atrodo kompaktiškom ir pilnai gali integruotis ir nedideliame kambaryje.

Techniniai duomenys:

  • Juostos: 4
  • Korpuso tipas: Fazoinvertorinės
  • Ultra aukštų dažnių garsiakalbis: Juostelinis
  • Aukštų dažnių garsiakalbis: Dinaminis, 33mm audinio kupolu
  • Vidutinių dažnių garsiakialbis: 133 мм, kevlaro konusas
  • Žemų dažnių garsiakalbiai: 2 х 165 мм, kevlaro konusas
  • Dažnių diapazonas: 25-32000 Hz (-3 dB)
  • Krosoverio reg.dažnis: 370/3200/12800 Hz
  • Jautrumas: 94 dB
  • Varža: 6 Omai
  • Galia: 175 W (RMS), 250 W (MAX)
  • Dydis: 110х22,2х40 cm 
  • Svoris: 24.4 kg (1 kolonėlė)

Palikite komentarą